Hem de öyle fide alıp falan değil, kendi biberlerimizi ellerimizle toplayıp afiyetle yemiştik ...
Uzun yıllardır elimiz gitmedi, yapamadık ...
Bu yıl evimize gelen bahar havası bizi gaza getirdi :)
Balkon bahçeciliğine de başladık...
Ama bu kez tohum ekmek için biraz geç kaldığımız için fide aradık...
Pazarlarda gezdik, fide ararken neler neler buldum :)
Domates, biber falan neymiş, çilek, kavun, karpuz bile vardı :)
Ben adım adım öğrenme metodunu benimsemiş biri olarak, en popüler sebzeler olan domates ve biber işe başladım.
Bunun dışında eşimin yoğun talebi üzerine çilek de ektik :)
Son olarak soğan ektik :)
O kadar fazla fide almışım ki, saksılarım da yetmedi. Bu durumda evde bulduğum atık malzemelerden saksı yaptım. Yoğurt kutuları, su bidonları ... Bu arada topraklarımı da Atatük Orman Çiftliği'nin fidan satış ofisinden aldım ...
Ve şimdi hasat başladı...
Ektiklerimi biçiyorum ve size kendi yetiştirdiğim sebzelerle kısır tarifi veriyorum :)
Aslına bakarsanız, kısır konusunda herkesin kendine has bir tarifi var...
Öyle ki Ankara'lı bir arkadaşımda yumurtalısını bile yemişliğim var ...
Bu da benim tarifim...
Aslında buradaki püf noktası bulguru hazırlamak, salatası tamamen sizin zevkinize ve elinizdeki malzemelerinize kalmış...
Püf noktası ise tüm malzemelerin minik minik doğranmış olması gerekiyor.
Zaten kısırı zahmetli yapan da bu !
Şimdi....Herkesin güvenle yapabileceği bir tarif veriyorum...
İlk kez deneyecekler için de aşama aşama fotoğraflamaya çalıştım...
KISIR
*** Bu üç porsiyonluk bir tariftir... Malzemeleri porsiyon sayısına göre arttırabilirsiniz...
Malzemeler:
Bulgur İçin;
- 1 büyük çay bardağı ince bulgur
- 1 büyük çay bardağı kaynamış su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 küçük boy soğan
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Salatası İçin;
- 1 orta boy domates
- 1 salatalık
- 2 adet taze soğan
- 1 adet biber
- Birkaç dal nane
- Yarım limon
- Zeytinyağ
Yapılışı:
- Bir tencerenin içerisinde bulgurun üzerine kaynamış su ve tuz ilave ederek kapağını kapatıp bekletiyoruz. Bekleyen bulgurlar aşağıdaki resimde görmüş olduğunuz gibi kabaracak.
- Ayrı bir tava içerisinde bir soğanı kavuruyoruz, pemebleşmeye başlayınca 1 çay kaşığı salça ekleyerek kavuruyoruz.
- Hazırladığımız bu malzemelere soğurken, kısırın salata aşamasını yapıyoruz. Bunun için tüm malzemeleri ufak ufak doğruyoruz.
- Öncelikle bulguru kavrulmuş soğan ile birleştiriyoruz. Bir kaşık yardımı ile salçanın ve soğanın birbirine iyice karışmasını sağlıyoruz ...
- Bu işlem tamamlandıktan sonra satalayı, limon ve zeytinyağ ekleyerek karıştırıyoruz...
Afiyetler olsun...
Geçen yıl bahçeli olan evimizde biz de birşeyler ekmiştik.Çok eğlenceli oluyor :) bu yıl saksıda çilekle idare ediyoruz bizde...Bu arada kısıra bayılırım.çok güzel görünüyor,ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilSevgiler
Hakikatten çok keyifli bir meşgale bu :) Kaç tane domates çıkmış, çilekler çiçek açmış mı :)) Her daim takipteyim ... En keyiflisi de kendi ellerinizle yetiştirdiklerinizi yemek oluyor... Tıpkı bu kısır'da olduğu gibi... Kısır yorumu için de ayrıca teşekkürler...
SilCanım çekti ama bu haksızlık. :( Bende taze sebze istiyom bende kısır yemek istiyom.
YanıtlaSil