17 Haziran 2014 Salı

Kış Hazırlıkları : Bezelye

Daha yazı tam yaşayamadık, nereden çıktı bu kış hazırlıkları demeyin ...
Bezelyenin tam zamanı şu aralar.
Üstelik hazırlaması ve saklaması da çok kolay.



Doğrusunu söylemek gerekirse benim kış hazırlıklarımı bu seneye kadar annem yapıyordu.
Ama bu yıl heves ettim, bakalım ortaya neler çıkacak !
Vakit buldukça hazırlıklarımı sizlerle paylaşacağım ...

Gelelim kış için bezelyeyi nasıl saklayabileceğimize...


Bezelyeleri kabuklarından ayırın ve yıkayın.
Önce bir süzgeç yardımı ile süzülmelerini sağlayın...
Üzerinde kalan damlacıkları kağıt havlu yardımı ile kurulayın.


Buradaki püf noktası bezelyelerin kuru olması. Nemli oldukları zaman üzerileri buzlandığı için çözündüğünde lezzetli olmayabiliyor.
Kuruttuğunuz bezelyeleri buzdolabı poşetlerine ihtiyacınız kadar paylaştırarak derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.



Eh kışın rengarenk bezelye yemekleri, bezelye çorbaları ve bezelyeli pilavlar bizi beklesin o zaman :))


2 yorum:

  1. Bunu kesin deneyeceğim:) Tabi kayseri memleketinde güzel bezelye bulursam.. :)

    YanıtlayınSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...