3 Ekim 2013 Perşembe

Şehriyeli Domates Çorbası

Sonbahar iyiden iyiye hissettirmeye başladı kendini ...
İnsan bu serin günlerde şöyle içini ısıtacak sıcacık lezzetler arıyor.

Şehriyeli domates çorbası, benim annemden öğrendiğim altın değerinde çorbalardan biri.
En zor zamanlarımda imdadıma yetişiyor.
Hem yapımı çok kolay, hem de çok lezzetti ...





Şehriyeli Domates Çorbası

* 3 adet ortaboy domates
* 3 yemek kaşığı zeytinyağ
* 1 çay bardağından az şehriye
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 küp şeker
* 1 adet tavuk bulyon

Yapılışı

Domatesler rendelenir ve tencereye alınır.

Zeytinyağ,tuz ve şeker ilave edilerek, domatesler suyunu çekene kadar kavrulur.

Domatesler kavrulduktan sonra 5 su bardağı sıcak su ilave edilir.

Kaynayan karışıma şehriyeler ve tavuk bulyon da ilave edilir.

Şehriyeler haşlanana kadar orta ateşte kaynatılır.

Öneriler:

Bu tarifi kışın yazdan hazırlanan domates rendeleriyle hazırlayabilirsiniz.

Hazırda varsa bulyon kullanmak yerine tavuk suyu da tercih edebilirsiniz.

Çağ bardağı olarak kullandığım bardak en küçük çay bardağıdır.

İçinizi ısıtması dileğiyle....

2 yorum:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...