Neredeyse tüm sebzelerin kızartmasını yapıyoruz değil mi ?
Peki pırasayı neden kızartmayalım ki ;)
Her ne kadar kızartmanın sağlıksız olduğunu bilsek ve mümkün olduğunca az tüketmeye çalışsak da bu tarif pırasa sevmeyenlere bile kendini sevdirecek bir tarif...
Biz sıcak sıcak cips gibi, çerez gibi tükettik kızarmış pırasalarımızı ...
Biz çok sevdik, kızarır kızarmaz tükettik ;)
Bu tarifin blogumda da bulunmasını istedim...
Malzemeler:
- Yarım kg pırasa
- 1 yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
- Tuz, karabiber
- Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
- Pırasaları yaklaşık 10 cm uzunluğunda kesin.
- Pırasaları 15 dakika haşlayın.
- Haşlanmış pırasaları bıçak yardımıyla ortadan, tamamen ayırmadan kesin.
- Aşağıdaki resimde olduğu gibi düz parçalar elde edin.
- Düz hale getirdiğiniz pırasaları önce yumurtaya sonra da tuz ve karabiber ilave ettiğiniz galeta ununa bulayarak kızartın...
- Çok kısa sürede kızarıyorlar, dikkat edin :)
Uzun uzun anlattığıma bakmayın, oldukça basit bir tarif...
Lütfen ikram ettiğiniz kişilere ne olduğunu söylemeden tattırın ;)
bende yapıyorum.Çok güzel oluyor.Ellerine sağlık Çok lezzetli görünüyor.Sevgiler
YanıtlaSilBiz de çok sevdik gerçekten çok lezzetli bir tarfi... Senin de ellerine sağlık Gülten Ablacım...
SilBenim dolapta pırasa var.Nasıl yapsam diye düşünürken bu tarif çok iyi geldi.Elinize sağlık.Damak tadınıza güvenerekten deneyeceğim.GÖRÜNTÜ HARİKA TAT MERAK KONUSU YAPINCA YAZARIM.SEVGİLER
YanıtlaSilŞimdiden ellerinize sağlık diyeyim o halde :) Umarım seversiniz... Merakla bekliyorum :)
SilHarika bir tarif olmuş.Ellerinize sağlık.Ben de Ankara'da oturuyorum ve yeni bir blog yazmaya başladım.
YanıtlaSilhttp://bimasalanlat.blogspot.com.tr/
Neşeli bir paylaşım olmuş :)
YanıtlaSilOnun kızartması da mı olurmuş. ellerine sağlık.
YanıtlaSilEllerinize sağlık :)
YanıtlaSil