Baklava deyince akla gelen bazı anahtar kelimeler vardır. Gaziantep, fıstık ve bence Güllüoğlu :)
Güllüoğlu kuşaklar boyu süren bir lezzet ve tecrübe...
Kalite ve lezzetini deniz aşırı ülkelere taşıyarak, Türk kültürünün önemli lezzetlerini dünyaya tanıtmaları ayrıca gurur verici... Güllüoğlu ile Belçika'da da karşılaşmıştım ... Yabancıların ülkemizin lezzetlerini tanımalarına olanak sağlamak bir yana, bu lezzeti tanıyıp bilenlere kendilerini memleketlerinde hissettiriyor ...
Geçtiğimiz haftalarda, Ankaralı Bloggerlar Güllüoğlu'nun davetlisiydi. Bizleri Güllüoğlu adına Fatih Güllü kahvaltıda ağırladı.
Türk kültürünün yurt dışında tanıtılmasından bahsediyoruz ya hani, kendisi tam bir Türk misafirperverliği ile ağırladı bizleri. Gün boyu pozitif enerjisi, güler yüzü ve keyifli sohbeti ile ev sahipliği yaptı ...
Bugün artık Güllüoğlu denince sadece baklava gelmiyor akla ...
Güllüoğlu geçmişten günümüze taşıdığı lezzetlere her gün bir yenisini ekliyor.
Güllüoğlu geçmişten günümüze taşıdığı lezzetlere her gün bir yenisini ekliyor.
Öyle ki, kültürümüzün en yaygın içeceklerinden şerbetler ve çağın trendi butik pastaları bir arada sunuyor misafirlerine...
Öncelikle Güllüoğlu'nun Şifapınarı'ndan bahsetmek isterim size.
Geleneksel Osmanlı Şerbetleri, iki yıla yakın bir çalışma sonunda Şifapınarı markasıyla günümüze taşınmış. Şerbetlerin geçmişteki özleri korunarak meyve özleri, bitki kökleri ve tohumları kullanılarak, herhangi bir kimyasal işlem uygulanmadan tamamen doğal yöntemlerle üretilmiş. İçerisinde herhangi bir yapay aroma ya da tatlandırıcı da bulunmuyor.
Geleneksel Osmanlı Şerbetleri, iki yıla yakın bir çalışma sonunda Şifapınarı markasıyla günümüze taşınmış. Şerbetlerin geçmişteki özleri korunarak meyve özleri, bitki kökleri ve tohumları kullanılarak, herhangi bir kimyasal işlem uygulanmadan tamamen doğal yöntemlerle üretilmiş. İçerisinde herhangi bir yapay aroma ya da tatlandırıcı da bulunmuyor.
En güzel yanı da ne biliyor musunuz :) İçerisinde şeker yok !!!
Evet evet yanlış duymadınız...
Şeker hastaları ve kilosuna dikkat edenler de tüketebilsin diye Stevia Rebudiana denilen bir bitkinin yapraklarından elde edilen bir öz ile tatlandırılmış. Stevia Rebudiana aslında Güney Amerikalılar tarafından şeker otu olarak adlandırılmış.
Ben tadını gerçekten beğendim. Hazır meyve suları çok tatlı gelir bana, asitli içecekler de sağlıksız olduklarından bana üç seçenek kalırdı yemeklerde: su, maden suyu, ayran :)
Neyse ki şimdi severek tüketebileceğim, tadı ve rengi birbirinden güzel, doğal ve güvenilir bir içecekle daha tanıştım ...
Sunum da en az lezzeti kadar tatlıydı ...
Ben çağı yakalarken gelenek ve usullerden vazgeçmemekten yanayım ....Evet, ilerleyelim, gelişelim ama bize ait, bizi biz yapan şeyleri, özümüzü unutmadan, kimliğimizi kaybetmeden ...
gerçekten güzel bir gündü hem eğlendik hem öğrendik
YanıtlaSilMerhaba.. en çok da şerbet üretmesi hoşuma gitti en güzel kültür miraslarımızdan biri :)
YanıtlaSilEvet şerbet kulağa hoş geliyor, diğer içeceklerin içerisindeki şekeri de düşünürsek hem geleneksel hem sağlıklı, hem de diyetik :)
SilBuarada blogun çok hoş takipteyim ben de beklerim :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim :))
SilÇok güzel görünüyor herşey sevgiler
YanıtlaSil