29 Nisan 2014 Salı

Burdur'dan Burdur Şiş ve Ceviz Ezmesi Yemeden Geçmeyin !!!

Kışın hayallerini kurup, hasretle beklediğimiz tatil sezonu nihayet yaklaştı.
Ülkemizde birbirinden güzel iklimlere, doğaya, tarihi değerlere sahip tatil mekanları saymakla bitmez ... Bunlardan biri de hiç kuşkusuz Antalya'dır.

Antalya'ya hem İstanbul hem de Ankara üzerinden giden tatilcilerin ortak güzargahıdır Burdur.
Bugüne kadar yaptığım Antalya yolculukları gece olduğu için pek vakit geçirememiştik Burdur'da.
Ama bu kez gezdik gördük, yeni bir lezzetle tanıştık Burdur'da.


Bu yazı Burdur'a yolu düşenlerin Burdur'da ne yesem sorusuna cevap vermek için yazıldı :) 
Her şehrin kendine özel lezzetleri olduğu gibi Burdur'un da kendine özgü bir yemeği var.














Burdur Şiş...
Evet şiş köfte değil, Burdur köfte değil, "Burdur Şiş" ...
Burdurlular sanırım bu konuda biraz hassaslar Burdur Şiş'e kendi isminden başka bir isimle hitap edilmesine katlanamıyorlar :)




Aradık taradık, sorduk soruşturduk Burdur'da Burdur Şiş nerede yenir sorusunun cevabını bulduk.
Burdur Şiş deyince halkın aklına gelen ilk mekan Özsarı Kebap Salonu.
Esnaf arasında yan sokaktaki Altay Lokantasını önerenler de oldu ama çoğunluğun önerisi Özsarı olduğu için orayı tercih ettik.



Özsarı geniş ve ferah bir mekan.



Ön tarafta caddeye bakan salonun dışında arkada geniş bir bahçe de yemek salonu haline getirilmiş.




İki salon arasında geçerken Burdur Şişlerin yapıldığı ve pişirildiği mekanı görebilir, ustalarla sohbet edebilir Burdur Şişin püf noktalarını öğrenebilirsiniz.



Benim öğrendiğim kadarıyla Burdur Şişin diğer kebaplardan ayıran en önemli özelliklerinden biri sadece et ve tuz içermesi. Bunlar dışında herhangi bir baharat ilave edilmiyormuş. O nedenle de çok hafif bir kebap.




Bir diğer lezzet sırrı ise pişirme tekniği imiş. Diğer kebaplar gibi yüksek ateşte değil, közde kendi sıcaklığı ile pişirilmesi bu yemeği özel yapan özelliklerden biri.

Özsarı'da Burdur Şiş için kullanılan etler kendilerinin özel olarak yetiştirdiği hayvanları kullanarak yapılıyor. Belki de lezzet faktörlerinden biri budur.



Lezzetine dönecek olursak,çok hafif ve lezzetli...
Öyle diğer kebaplarda olduğu gibi yanında ekstralarla gelmiyor.
Sadece tereyağ ile lezzetlendirilmiş taptaze pidesi ve Burdur Şiş.
Salata ve soğan ise ayrı ayrı ikram ediliyor.



Bunun dışında kaymaklı kadayıflarını da deneyebilirsiniz.

Gelelim Burdur denince akla gelen bir diğer lezzete...



Ceviz Ezmesi...
Ceviz ezmesi ile tanışıklığımız daha önceye dayanıyor ;)


İçerisinde sadece ceviz, irmik ve şeker bulunuyor. Cevizli kurabiyeyi sevenler bu na da bayılacaklar :)
Biz Özsarı'dan çıkınca solunuzdaki ilk sokağa girdiğinizde BurBerk isimli bir şekerlemeciden aldık Ceviz Ezmelerimizi... Tabi o da tavsiye üzerine:)


Özellikle dönüş yolundakiler sevdiklerinizin ağzını tatlandırmaya yaraşır bu lezzeti almadan geçmeyin ;)
Burdur'a yolu düşmeyelere müjde! Berk'in Facebook hesabı da var. Siparişleriniz kargo ile gönderiliyormuş ;)

Burdur'dan yolu geçenler Burdur Şiş ve Ceviz Ezmesi tatmadan dönmeyin !!!

Burdur Özsarı Kebap ile ilgili Mekanist notları için tıklayın... 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...