29 Ekim 2013 Salı

Kekik Soslu Zeytinli Simit

Biraz zahmetlidir mayalı hamurlarla uğraşmak...
Mayalamak için gereken su ya da sütün sıcaklığını, kullanılacak maya ve şeker miktarını, hamurun mayalanması gereken ortam sıcaklığını ve süreyi ayarlamak ...
O nedenle kaçınılır genellikle mayalı hamurlarla çalışmaktan.

Ben de bir simit tutkunu olmama rağmen evde simit yapma riskini göze alamamıştım bugüne kadar. Neyse ki Yuva Maya hanımları düşünmüş ve pratik bir simit karışımı hazırlamış bizler için.

Bugün tatil olmasını fırsat bilerek evime adadım kendimi ... Yorgun bir günün ardından Ankaralı Blogger'lar buluşmasında Yuva Maya'nın hediyelerinden biri olan simit karışımını 5 çayında denedim bugün ... Kolay olduğu kadar lezzetli simitler hazırladım. Bu simitleri yaz tatili boyunca geze geze topladığım doğal lezzetlerle birleştirdim. Ayvalık'ın zeytin ve zeytin yağı, Assos'un kekiği ve Şanlıurfa'nın kırmızı pul biberi...

Tüm bu lezzetler bir araya geldiğinde varın sonucu siz düşünün :)




Kekik Soslu Zeytinli Simit


Malzemeler:

Hamur İçin
  • 1 paket Yuva Simit Karışımı 
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 yumurta sarısı
(Kuru maya ve pekmezli susam paketin içerisinde bulunuyor)

İç Malzemeler

Dilediğiniz miktarda,
  • Zeytin
  • Zeytinyağ
  • Kekik
  • Pul biber
  • Veya arzu ettiğiniz diğer baharatlar


Yapılışı:

Paketin içerisindeki simit karışımı, 1 su bardağı ılık su ve maya karıştırılarak pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğurulur. 

Başlangıçta hamur ellerinize yapışabilir, yoğurdukça toparlanır ve ele yapışmayacak hale gelir. Eğer hamur kıvamı uygun olmazsa bu aşamada bir çorba kaşığı kadar un ekleyebilirsiniz.

Hamur uygun kıvama geldiğinde üstü nemli bir bezle örtülerek mayalanmaya bırakılır. Bu aşamada hamuru mümkün olduğunca ılık bir ortamda tutmanız gerekir. Ben bunun için hamuru içi sıcak su dolu bir kap üzerinde dinlendiriyorum.

Bu arada zeytinler, zeytinyağı, kekik ve pul biber ile karıştırılır.

Hamur mayalandıktan sonra, bir parça hamur alınarak elde açılır ve içerisine soslu zeytinler eklenerek kapatılır.

İki yumurtanın sarısı ayrı bir kapta çırpılır.

Şekillendirilen simitler önce yumurta sarısı sonra da paket içerisinde bulunan pekmezli susam karışımına batırılarak fırın tepsisine dizilir. 

Hazırlanan simitler bir süre daha dinlendirilir. Bu sürede şekillendirilen simitlerin mayalanma süreci devam eder.

Simitler yeterince kabarınca önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.


Ve işte sonuç....
Afiyet olsun...



8 yorum:

  1. çok güzel görünüyor yaa.. canım çekti.. yuva simit karışımı marketlerde satılıyor mu acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler İrem Hanım... Evet, karışımı paket halinde marketlerde bulabilirsiniz.

      Sil
  2. yuva simit karışımı gerçekten büyük kolaylık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle Sibelcim... Karışımı 1 bardak su ile karıştırınca bir çırpıda hamur oluyor :) Davetsiz misafirlere bile hemen hazırlanabilecek kolaylıkta :) Evde bulundurulacaklar listemde artık.

      Sil
  3. NE KADAR ZAMANSIZ GİTMİŞİM ANKARADAN CANIM ARKADAŞIM,
    BUNLARI DENEMEK İSTERDİM :(

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar,
    Bloğunuzu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğeninize çok sevindim Selda Hanım :) Teşekkürler...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...