25 Şubat 2016 Perşembe

Pırasa Kızartması

Patates, kabak, patlıcan, havuç, biber, karnıbahar...
Neredeyse tüm sebzelerin kızartmasını yapıyoruz değil mi ?
Peki pırasayı neden kızartmayalım ki ;)

Her ne kadar kızartmanın sağlıksız olduğunu bilsek ve mümkün olduğunca az tüketmeye çalışsak da bu tarif pırasa sevmeyenlere bile kendini sevdirecek bir tarif...


Biz sıcak sıcak cips gibi, çerez gibi tükettik kızarmış pırasalarımızı ...
Biz çok sevdik, kızarır kızarmaz tükettik ;)
Bu tarifin blogumda da bulunmasını istedim...



Malzemeler: 


  • Yarım kg pırasa
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
  • Tuz, karabiber
  • Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:

  • Pırasaları yaklaşık 10 cm uzunluğunda kesin.
  • Pırasaları 15 dakika haşlayın.




  • Haşlanmış pırasaları bıçak yardımıyla ortadan, tamamen ayırmadan kesin.
  • Aşağıdaki resimde olduğu gibi düz parçalar elde edin.



  • Düz hale getirdiğiniz pırasaları önce yumurtaya sonra da tuz ve karabiber ilave ettiğiniz galeta ununa bulayarak kızartın...
  • Çok kısa sürede kızarıyorlar, dikkat edin :)


Uzun uzun anlattığıma bakmayın, oldukça basit bir tarif...
Lütfen ikram ettiğiniz kişilere ne olduğunu söylemeden tattırın ;)

8 yorum:

  1. bende yapıyorum.Çok güzel oluyor.Ellerine sağlık Çok lezzetli görünüyor.Sevgiler

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Biz de çok sevdik gerçekten çok lezzetli bir tarfi... Senin de ellerine sağlık Gülten Ablacım...

      Sil
  2. Benim dolapta pırasa var.Nasıl yapsam diye düşünürken bu tarif çok iyi geldi.Elinize sağlık.Damak tadınıza güvenerekten deneyeceğim.GÖRÜNTÜ HARİKA TAT MERAK KONUSU YAPINCA YAZARIM.SEVGİLER

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Ağustos Böceğinin Güncesi12 Mar 2015 21:50:00

      Şimdiden ellerinize sağlık diyeyim o halde :) Umarım seversiniz... Merakla bekliyorum :)

      Sil
  3. Harika bir tarif olmuş.Ellerinize sağlık.Ben de Ankara'da oturuyorum ve yeni bir blog yazmaya başladım.
    http://bimasalanlat.blogspot.com.tr/

    YanıtlayınSil
  4. Neşeli bir paylaşım olmuş :)

    YanıtlayınSil
  5. Onun kızartması da mı olurmuş. ellerine sağlık.

    YanıtlayınSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...