2 Kasım 2014 Pazar

Zencefilli Kurabiye

Ekim de bittiğine göre bizim evde zencefil sezonu açılmış demektir ...
Zencefille şifa deposu bir kurabiye tarifim var bugün :)
Zencefilli, pekmezli, tarçınlısından ...
İşte tarifi...



Zencefilli Kurabiye



Malzemeler


  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2.5 çay kaşığı zencefil
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-3.5 su bardağı un 




Yapılışı:


  • Oda sıcaklığındaki margarin ve şeker mikser ile çırpılarak krema kıvamına getirilir.
  • Bu karışımın içerisine pekmez, yumurta sarısı, tarçın ve zencefil ilave edilir ve çırpmaya devam edilir.
  • Son olarak hamur toparlanana kadar kabartma tozu ve un azar azar ilave edilir.
  • Elde ettiğiniz hamuru 15 dakika kadar buzlukta dinlendirin...
  • Buzluktan çıkardığınız hamuru ister kurabiye kalıplarıyla ister elinizle şekil vererek önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 8 dakika pişirin.
  • Uzun süre dayanabilen hatta tüm tatlı kurabiyelerde olduğu gibi bayatladıkça lezzetlenen bir kurabiye olacak :)



Afiyet olsun...

5 yorum:

  1. sevgili eda,
    bugün bu çok lezzetli kurabiyeyi(senin ellerinle yaptıklarından) yeme şansım oldu. Zencefil ve tarçının muhteşem buluşması bu kurabiyeden yiyen herkesi mest etti.. ilk hissettiğim "keşke çocuklarım da yiyebilseydi" oldu.
    hiç kurabiye yapmamış biri olarak, bunu denemek zorundayım..
    Tebrikler...
    Bahar

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunu büyük bir keyifle okudum, gerçekten çok mutlu oldum.. Beğenmene çok sevindim... Sonuçları merakla bekliyorum :))

      Sil
  2. Zencefilin bende yeri ayrıdır. 👍😁😁
    Ellerinizle sağlık

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Yakın zamanda benim için de en favori baharatlardan biri oldu :)) Teşekkür ederim ....

      Sil
  3. Zencefil bir mucize. Ellerinize sağlık.
    Sevgiler

    YanıtlayınSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...