24 Haziran 2014 Salı

İDA BAHÇE İLE EGE HAVASI

İda Dağı, günümüzde Kaz Dağları olarak bildiğimiz Türkiye'nin havası en temiz bölgesinin 
yer aldığı dağların antik çağlardaki ismidir...

Geçtiğimiz yazı Ege Bölgesi'de geçirmiş, o bölgenin havasına, suyuna, denizine, kumuna, yeşiline mavisine doğasına tarihine mücadelesine insanına hayran kalmış biri olarak bu güne kadar oraları görmeye gidememiş kişilerin bu güzelliklerden mahrum kalmamaları için kesinlikle bir fırsat yaratmalarını öneriyorum...
Gökçeada notlarına buradan ulaşabilirsiniz :)

Ege'nin güzellikleri yukarıda saydıklarımla sınırlı değil tabi ki...
Öyle güzel öyle doğal lezzetleri var ki, arabamızı ağzına kadar doldurup geri dönmüştük o tatilden...
Ege'de vazgeçemediklerim, balık, zeytin, zeytinyağ, karadut suyu ve pekmezi, damla sakızı, peynir, kekik, ada çayı ve birbirinde çeşitli otlarla hazırlanmış zeytinyağlı lezzetleri...

Her birin tadı hala damağımızda...
Yaz gelse, tatile gitsek de şu lezzetlere bir an önce kavuşsak diye hayaller kurduğumuz şu günlerde İda Bahçe ile tanıştık...
Çanakkale'nin bu birbirinden güzel lezzetlerine Çanakkale'ye gitmeden de kavuşacağımız için çok sevindik...


İda Bahçe ile Bloggerlarla Hoşgeldin Yaz etkinliğinde tanıştık...


Sevgili Gizem ve Feruze Çanakkale'den Ankara'ya kadar gelmişler ve bizlere kendi mutfaktan lezzetler tattırmak için birbirinden güzel armağanlar getirmişler...


İda Bahçe, Çanakkele'nin Bayramiç ilçesinde 2000 yılında tarımsal üretimle başlamış...
Taze sebze, meyve, bakliyat, zeytin ile sofralarda yer almış ...
Bugünse İda Bahçe Mutfağı ile yerel yemek kültürlerini ülke geneline taşıyorlar...
Turşu, tarhana, erişte, bal, reçel, pekmez, salça ve en önemlisi zeytinyağ... 

Siz de kendileri yakından tanımak için BURAYA tıklayabilisiniz. 



Peyniri, Bozcaada feriborları ve Eyvah Eyvah'ı ile çok yakından tanıdığımız Ezine'nin 
nohut ve fasulyesi ...


Bana çocukluğumu hatırlatan kahvaltılık salça...
Eh bi yanım Trakyalı benim... Kendimden bir şeyler bulacağım kesin bu salçada :)


 Ve Bozcaada'da tanıştığım balkabağı reçeli...
Kabak tatlısını sevenler ve dört mevsim yemek isteyenler için ideal bir reçel...


Şimdi tabi bu kadar güzel lezzetler üreten İda Bahçe'den isteklerimde var benim...
Bazı Ege lezzetleri aklımda kaldı...
Assos'ta yediğim karadut pekmezi, Bozcaada'nın domates reçeli...
Onları da mutfaklarında görsek çok mutlu olurum kendi adıma...

 

Taaaaaa... Çanakkale'den buralara kavanozla yiyecek mi taşınır demeyin ...
Gördüğünüz gibi gönderilerini özenle sarılıp paketleniyor...

İda Bahçe ile tanıştığıma çok sevindim...

Birbirinden lezzetli ürünlerini denemek için sabırsızlanıyorum...
Pişirdiğim yemekleri yine bu blogda ve instagram hesabımda takip edebilirsiniz ...

Çanakkale deyince bu türküyü hatırlamadan geçemeyeceğim :)
 Huzur veren bir müzik ve doğa ile sizi başbaşa bırakmak isterim...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...