20 Şubat 2014 Perşembe

Zeytinyağlı Bakla

Bakla zamanı yaklaşıyor ...
Biz tezgahlarda görmeye başladığımızdan beri arıyoruz :)
Üzerine sarımsaklı yoğurt da ekleyince en sevdiğimiz zeytinyağlılar arasında baş sıralarda bizim evde.
Üstelik yapımı da çok pratik...
Eh hem kolay hem lezzetli ...
Çalışan bir bayan daha ne isteyebilir ki :)




Zeytinyağlı Bakla

Malzemeler:



  • 500 gram bakla
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 küp şeker
  • 1 tatlı kaşığı un


Üzeri İçin :

  • Sarımsaklı yoğurt ve dereotu


Yapılışı: 

  • Öncelikle genişçe bir kabın içerisini su ile dolduruyoruz ve içerisine yarım limon ve 1 tatlı kaşığı un ilave ederek karıştırıyoruz.
  • Baklaları temizleyerek devam ediyoruz. Baklaların uç kısımlarını kesin ve istediğiniz büyüklükte parçalara ayırarak limonlu su karışımının içerisinde bir süre bekletin. 
  • Tencerenize zeytinyağ, küp küp doğradığınız soğanlar, tuz ve şekeri ilave edin ve kavurun.
  • Soğanlar şeffaflaşmaya başlayıncaya baklaları ilave edin. 
  • Baklaların üzerine 1 tatlı kaşığı unu serpiştirin ve kavurun.
  • Baklalar kavrulana kadar, suyu azaldıkça 1'er çay bardağı sıcak su ekleyerek pişirmeye devam edin.
  • Kısık ateşte baklalar pişene kadar bu işleme devam edin. Baklalar piştiğinde yumuşayacak ve renkleri değişecektir.
  • Pişirme işlemi tamamlandığında yoğurt ve dereotu ile servis edebilirsiniz.


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...