Var mıdır mesela şöyle çıtır çıtır patates kızartmasını sevmeyen ?
Peki ya zararlarını bilmeyen :(
Peki ya zararlarını bilmeyen :(
Bilinçli olunmadığı takdirde öyle kilo aldırmakla kalmıyor zararları, ciddi riskleri de beraberinde getiriyor. Kızartma amacıyla kullanılan yağlar sindirim sisteminize zarar verebiliyor. Değiştirilmeden defalarca kullanıldığında ise kanserojen madde haline dönüşüyor. Bu nedenle bitkisel yağlar kızartmalarda en fazla iki kez kullanılmalı... Peki ya sonra ??
Kullandığımız bu yağların atıklarını lavaboya ya da çöpe döktüğümüzde bu kez atık yağların zararlı etkilerini çevreye yansıtmaya başlıyoruz ! Çevreye karışan atık yağlar ile içme sularının kirlenmesine, atık su borularının tıkanmasına, hatta denizlerde yaşayan canlıların zarar görmesine kadar birçok zarara neden olabiliyoruz bilmeden ve istemeden ...
Bugün Atık Yağların Geri Dönüşümünü sağlamak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Çevre Koruma Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu'nun ortaklaşa yürüttükleri bir projeden bahsetmek istiyorum sizlere...
Temiz Çevre Engelsiz Hayat !!!